Śniadanie
Omlet ryżowy
Składniki:
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 2 jajka
- 15 tabletek słodziku
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat cytrynowy
- ulubione dodatki
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Jajka z słodzikiem ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i aromat cytrynowy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Masę przelewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy z obu stron do zarumienienia.
Składniki:
- 40 g mąki(owsianej, pełnoziarnistej etc.), ja użyłam skrobi ziemniaczanej,
- 1 jajko
- 20 g odżywki białkowej, użyłam smak cookies&cream,
- 1 średni banan(98 g),
- pół łyżeczki proszku do pieczenia(3 g),
- spray 0 kcal do spryskania gofrownicy,
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki mieszamy mikserem do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Można użyć blendera, miksera kielichowego lub miksera ręcznego.
Rozgrzewamy gofrownicę, spsikujemy spray’em i wylewamy tyle ciasta, by pokryło całą powłokę do smażenia.
Nie zamykamy od razu pokrywy, bo może nam się zrobić wulkan ciasta prosto na podłogę.
Czekamy chwilę, aż od dolnej strony gofry będą przypieczone, wtedy zamykamy i dopiekamy górę.
Nie zamykamy od razu pokrywy, bo może nam się zrobić wulkan ciasta prosto na podłogę.
Czekamy chwilę, aż od dolnej strony gofry będą przypieczone, wtedy zamykamy i dopiekamy górę.