Podwieczorek
Fit ciasto czekoladowe „czarny las”

Składniki:
- 4 banany
- 1 jajko
- 3 czubate łyżki kakao
- 1/2 łyżeczka sody
- 1 łyżka miodu
Krem:
- 400 g twarożku półtłustego
- 70 g jogurtu naturalnego
- 3 łyżki kremowego serka Mój Ulubiony
- 2 duże łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżka miodu
- 50 g odżywki białkowej o dowolnym smaku
- 1 szklanka wiśni lub czereśni przekrojonych na połówki
Sposób przygotowania:
Banana, jajko, kakao i miód zmiksować. Dodać sodę i wymieszać. Ciasto rozdzielić równo pomiędzy dwie keksówki. Piec 30 minut w temp. 175*C.Wyjąć, wystudzić.
Wszystkie składniki zmiksować. Olej kokosowy rozpuścić i wmieszać w masę. Dodać czereśnie i wymieszać delikatnie.
Krem wyłożyć na blat czekoladowy, wyrównać. Przykryć drugim blatem i schłodzić o 4 godziny w lodówce.
Białkowe kulki bananowo-czekoladowe z rodzynkami

Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 2 miarki odżywki białkowej o dowolnym smaku, u mnie czekoladowe ciasteczko
- 1 banan
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1/2 szklanki orzeszków ziemnych, słonecznika itp
- 1 duża łyżka oleju kokosowego lub masła klarowanego
- 1 łyżka otrębów
Sposób przygotowania:
Olej kokosowy rozpuścić, banana rozgnieść widelcem. Wymieszać z pozostałymi składnikami. W razie potrzeby rodzynki lub orzeszki pokroić na mniejsze kawałki.
Gdyby masa była za rzadka można dodać więcej płatków. Z masy formować kulki i układać na tacy. Schłodzić.